Fujifilm Instax

Japanska Fujifilm har en serie direktfilmskameror / polaroidkameror som man ger ut under varumärket Fujifilm Instax. Fujifilm tillverkar även film till direktfilmskamerorna i formatet 1,8 x 2,4 tum för alla mini-varianter samt 3,9 x 2,4 tum för breda foton och 2,4 x 2,4 tum för fyrkantiga polaroidbilder.

Kameror från Fujifilm Instax:

Köp och jämför pris på Instax Mini kameror

Visar alla 25 resultat

Vilken Fujifilm Instax Mini kamera ska jag välja?

Fujifilm har gett ut en hel serie med direktfilmskameror / polaroidkameror i serien Instax. Kamerorna har lite olika egenskaper, prisklasser och funktioner. Här går vi kort igenom vad som skiljer Instax kamerorna åt.

Instax Mini 9 och Instax Mini 11 är de enklaste kamerorna i ”Instax-familjen”. De är enkla till sin utformning och har rundade former och kommer i flera färgglada färger. Detta är kameror som är väldigt enkla att använda och komma igång med, i princip inga inställningar behöver göras utan det är bara att trycka på knappen så framkallas polaroidfotot.

Instax Mini 9 vs Instax Mini 11 – vad är skillnaden?

Instax Mini 11 är en uppdaterad version av Instax Mini 9 (man hoppade över version 10 då detta redan använts i en tidigare modell).

Designen är väldigt lika men Instax Mini 11 är ännu lite mer kompakt, mindre och mer rundad i formerna. Den väger också lite mindre (ca 14 gram så det är verkligen inte någon stor skillnad).

Både Instax Mini 9 och 11 kommer i flera färger som skiljer kamerorna åt. Man kan välja roliga och pastelliga färger som himmelsblå, flamingo-rosa och lime-grön på sina kameror.

Den stora skillnaden när det gäller prestanda är att kameran i Instax Mini 11 har ”Automatic Exposure” – den känner automatiskt av ljusförhållanden och känner av om bilden exempelvis tas inomhus i mörka förhållanden eller ute en ljus sommardag. För Instax Mini 9 behöver man ange detta själv genom att vrida på ett reglage. Det finns så klart både fördelar och nackdelar med denna automatiska inställningen, man har då ingen möjlighet att själv manuellt justera inställningarna så som man vill ha dem.

Slutartiden för Instax Mini 9 är alltid 1/60 s, för Instax Mini 11 varierar slutartiden istället automatiskt mellan 1/2 till 1/250 s vilket innebär att Instax Mini 11 kan ta bättre bilder med mer korrekt exponeringstid som är anpassad efter ljusförhållanden.

Det är enklare att ta selfies med Instax Mini 11 – en kul funktion många vill ha med sin polaroidkamera – tack vare att kameran kan fokusera närmare än föregångaren. Dessutom finns en liten selfiespegel på framtidan av kameran så man får en uppfattning om vad som kommer finnas med på fotot.