Engångskamera

Engångskameran är en mycket enkel kamera som var väldigt vanlig på 90-talet och början på 2000-talet. Efter digitalkameran gjorde entré blev engångskameran omodern, men den har nu fått ett litet uppsving igen. I dagsläget kostar en engångskamera ca 100 – 200 kr, det blir ca 3-4 kr per bild om kameran kan ta 27 bilder.

Engångskameran har en enkel plastlins och skydd för filmen så den inte utsätts för ljus. Kameran har fokus för skarpa bilder, räknare så du ser hur många bilder det är kvar och ibland även en enklare blixt.

Engångskameran är vanlig att ha på bröllop. Man kan då låta engångskameran ligga framme så alla kan ta minnesvärda bilder på sig själv och bruden eller brudgummen. Det blir ett fint minne att kunna framkalla riktiga bilder och sätta in i ett album.

För att framkalla din engångskamera är det bara att vända dig till din fotobutik, antingen en riktig fysisk butik eller någon av alla tjänster på nätet som låter dig framkalla bilder. Några ställen du kan vända dig till för att framkalla dina bilder på engångskameran är BGA Fotocenter, KMH Fotografi, Crimson, Japan Photo och MyFUJIFILM.

Visar alla 20 resultat

Visar alla 20 resultat