Se polaroidkamera-reklam från 1963

Vi har kommit över en inscannad reklam för polaroidkameran Polaroid Land Camera från Veckojournalen den 6 december 1963. ”Er fotohandlare demonstrerar gärna denna kamera liksom flera andra modeller av POLAROID LAND.”

Här kommer texten från polaroidkamera-annonsen:

Ny sorts kamera. Ny sorts film.
… perfekt färgbild klar på 50 sekunder!

Så här ser den uppmärksammade nya POLAROID LAND-kameran ut. På 50 sekunder ger den Er en färdig färgbild, och fotograferar Ni i svartvitt är bilden klar på 10 sekunder. Ni hinner knappt exponera förrän Ni har bilden i Er hand…

Den här kameran är väldigt enkel att sköta – och rolig. Det enda Ni behöver göra är att ställa in avståndet och knäppa. Sedan drar Ni i en flik och några sekunder senare har ni en briljant bild.

Men det här med sekundsnabba bilder är bara en finess på denna kamera. Den har också en transistoriserad slutare och automatiskt ger perfekta exponeringar. Det spelar ingen roll i vilket ljus Ni fotograferar – solljus, elljus eller t.o.m.blixtljus! Ni behöver bara ställa in och knäppa.

Och bekymra Er inte ett dugg för laddningen. – 7 sekunder tar det att sätta in en flimpack och 8 bilder färg eller svartvitt. Kan Ni tänka Er en bekvämare kamera?

Er fotohandlare demonstrerar gärna denna kamera liksom flera andra modeller av POLAROID LAND.

POLAROID LAND CAMERA
Generalagent: Gevaert Svenska AB

Vi tackar Födelsedagstidning för bilden!

Kommentera