Här köper du polaroidkamera – ny eller begagnad

Är du på jakt efter att köpa polaroidkamera? På nätet finns ett flertal ställen som säljer polaroidkameror, enklaste sättet om du vill köpa en begagnad polaroidkamera är att leta på annonssidor.

De stora annonssajterna Ebay/Tradera och Blocket är säkraste tipset på var man kan hitta annonser om både polaroidkameror och även tillhörande film.

Att köpa polaroidkamera

Tradera är ett bra tips på var du hittar polaroidkameror på nätet, det finns alltid ute ett antal kameror och det finns möjlighet att fynda! I skrivande stund (2010) ligger fem kameror ute (se bilden). Polaroidkamerorna hittar du vanligtvis under kategorin Foto, Kameror & Optik > Analoga kameror på Tradera.

Kamerorna som för närvarande ligger ute för auktion på bilden är för övrigt:

  • Polaroidkamera one600 (i orginalförpackning med bruksanvisning)
  • Polaroidkamera EE33
  • Polaroidkamera ”Lightmixer 630” (med väska)
  • Polaroidkamera Kodak EK2
  • Polaroidkamera Supercolor 670

Att köpa en begagnad polaroidkamera

Det kan skilja sig en hel del i kvalitet mellan de olika polaroidkamerorna som ligger ute till försäljning, vissa är i bra skick och fungerar som de ska, medan andra är i betydligt sämre skick och det är inte ens säkert att de fungerar. Även priserna varierar kraftigt, vissa kameror bortskänkes i princip medan välfungerande kameror i bra skick givetvis är dyrare.

Uppdaterat 2018: behovet av att köpa begagnat har helt klart minskat under de senaste åren i och med nyproduktion av både klassiska polaroidkameror som Polaroid 600 och budgetvarianter som Polaroid 300 och Fujifilm Instax Mini. Då kan man få en nytillverkad direktfilmskamera med garanti för bara några hundralappar.

Fler tips på ställen att köpa polaroidkameror

Den här forum-tråden på whoa.nu tipsar om Tradera, Kameradoktorn i Stockholm och Clas Ohlson.

En forum-tråd på Flashback tipsar om Tradera, utländska butiker och Scandinavian Photo eller Photax när det gäller polaroidkamera-film.

Coolstuff säljer Polaroid 300

Prylbutiken Coolstuff har nyligen börjat sälja Polaroid Instant 300.

Har du tips? Dela gärna med dig om du har något tips på ställen, både på internet och ”riktiga” butiker, som säljer polaroidkameror!

Kommentera

1 tanke på “Här köper du polaroidkamera – ny eller begagnad”

  1. Hej! Om jag köper en polaroidkamera på exempelvis blocket eller tradera får man oftast inte med någon film på köpet. Var någonstans kan jag köpa sådana?
    (Man vill ju gärna kunna använda kameran…)

Kommentarer är stängda.